holtugvand.dk

Hvordan Bliver Man Meteorolog?

08. February 2021 Pexels

Går du og drømmer om at se ud i fremtiden, og se hvordan vejret bliver i fremtiden, så bør du måske overveje at blive meteorolog. En meteorolog skal kunne læse vejret og varsle farligt vejr til beredskaber, offentligheden, samt give vejrudsigter til offentligheden, forsvaret, den civile luftfart og en lang række andre.

Hvordan bliver man meteorolog? For at blive meteorolog skal man studere på Københavns Universitet, Niels Bohr Institut for Astronomi, Fysik og Geofysik, Geofysisk afdeling. Her skal du læse en Bachelor of Science i geofysik og meteorologi. Herefter kan man ansøge ved DMI, der ansætter hvert tredje år. Ansættelsen indebærer et halv års uddannelse i forskellige emner.

Alternativt kan man også vælge at læse en kandidat efter bacheloren, nærmeste bestemt en cand.scient, hvorefter man tager en ph.d. Inden for meteorologi. Dette gør, at man kan søge job inden for DMI’s forskerafdeling. Alt i alt er denne vej nomineret til 8 års studie.

Som meteorolog er du med til at holde øje med vejret alle døgnets timer, 365 dage om året, hvorfor man også må forvente skiftende arbejdstider som meteorolog. Der er dog forholdsvis få arbejdspladser, så det kan være svært at få et job inden for feltet.