holtugvand.dk

Hvad Tjener En Meteorolog?

04. May 2021 Pixabay

Før man vælger sin uddannelse og levevej, så er der utroligt mange overvejelser, man skal gøre sig. Først og fremmest, så skal man selvfølgelig gøre op med sig selv, om faget virker interessant, og om man ville være glad for at arbejde med det. Herudover kommer også ting som, hvor stor ledighed der er i faget og hvordan fremtidsudsigterne ser ud En af de andre ting, som for mange spiller en meget stor rolle er, hvor meget man kan forvente at få i løn, når man engang er færdig.

I denne artikel tager vi et kig på, hvor meget man kan forvente at tjene som Meteorolog i Danmark.

Hvor meget tjener en Meteorolog? Som Meteorolog kan du som nyuddannet forvente en løn på 34.468 kroner om måneden, hvis du er ansat hos staten. Arbejder du som vejrobservatør, så kan du forvente en løn på 43.941 kroner om måneden som privatansat, samt en løn på 34.405 kroner om måneden som ansat hos staten. Disse tal er med pension, tillæg og værdi af forskellige personalegoder.

Som du nok kan se, og som det er med så mange andre typer af jobs, så er der altså markant flere penge at hente, hvis man arbejder i det private erhvervsliv, sammenlignet med at arbejde hos staten. Som meteorolog vil der dog typisk være størst mulighed for at blive ansat hos staten, ihvertfald i første omgang.