holtugvand.dk

Hvad Er En Radar?

23. February 2021 Pixabay, Wikilmages

Forkortelse

Ordet radar bliver brugt i mange sammenhæng som et ganske almindeligt ord, men faktisk er ordet en forkortelse. Rader er i virkeligheden: Radio Detection And Ranging.

Men hvad er det så?

Selve meningen med en radar er, at den udsender et signal fra en antenne i en bestemt retning. Ofte er de udformet som en stor skive på toppen af en fod med en lang pind i midten. 

En radar er med til, at man kan finde ud af, hvor langt væk eller tæt på en genstand er. Et eksempel er et fly. Rammer signalet flyet, bliver det sendt tilbage til en skærm og når skærmen siger 'bip', kan man derefter finde ud af, hvor langt flyet er fra antennen og dermed også på dets rute. 

En radar bliver brugt i mange forskellige sammenhænge blandt andet ved våbenbrug, måleopgaver, luftrummet, skibstrafik og meteorologi.

Den mest anvendte radar er en såkaldt 'roterende radioantenne'. Der findes mange andre former og udgaver af antenner, hvor 'roterende radioantenne' er den mest traditionelle.

Vi ser faktisk alle billeder fra en radar dagligt, hvis du ser vejret på TV2, DR1 osv. Alle de billeder, der bliver brugt der, er taget fra en radar. Det er også samme metode, der bruges, når du følger vejret på kortene (de kort, hvor du selv kan rykke på tidspunkter, dage m.fl. på hjemmesider), hvis der nu kommer meget regn, sne eller blæsende vejr. 

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde, dette tekstindlæg. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: Christina Watches. Det betyder, at Perlen Odense får et link i dette tekstindlæg.