holtugvand.dk

Hvad Laver En Meteorolog?

28. July 2021 Pixabay, cromaconceptovisual

En meteorolog "forudser" hvordan vejret bliver og kan se det flere dage ud i fremtiden. Ud fra observationer og udregninger kan de regne sig frem til om det bliver solskin, skybrud eller orkan. Som meteorolog skal man være god til matematik og geografi og den dag i dag skal man også have flair for teknologi, da det hele foregår på en computer.

En meteorologs arbejde består i at lave vejrudsigter som kan bruges af almindelige mennesker, sømænd og piloter. Ud fra oplysninger om vind, sigtbarhed, luftfugtighed, temperatur, nedbør osv. kan de bestemme vejrudsigten både lokalt og regionalt. Meteorologerne laver også specielle vejrudsigter som bruges til luftfarten og forsvaret, landbruget og til brug på havene. De holder øje med vejret døgnet rundt og året rundt, så skiftende arbejdstider er en del af jobbet. 

Man finder meteorologerne ved Danmarks Metrologiske Institut også kaldet DMI og de arbejder enten i centralvejrstjenesten i København, vejrtjenestecenter Karup, ved flyvestationer i Danmark eller ved vejrtjenesten i Grønland. 

Det er også meteorologer du ser præsentere dagens og ugens vejrudsigt, når aftenens TV-avis har rullet over skærmen. 

Jeg håber at du med overstående informationer, nu ved lidt mere om det at være meteorolog og få lyst til at lære mere om vejret. 

Læs: Perlen Odense- har ydet økonomisk støtte til dette blogindlæg. Hos Perlen Odense kan du shoppe et stort udvalg af øreringe. Dette gælder dette blogindlæg - tak for dette.